sixpence

Hvor kan man da købe en sixpence henne?

Hvor kan man da købe en sixpence henne?

editorial

I tidligere tider kunne man næsten ikke gå forbi en hattemager eller en ekvipage-forretning, uden det bugnede med diverse former for hatte, hvor man blandt andet kunne finde en sixpence – for en rigtig herre havde en hat på, som han kunne tage af.

Selv det arbejdende folk skulle have hat på, da det var mest høvisk, og man kunne lette på hatten, når man skulle hilse på det bedre borgerskab.

Men når så arbejdeklassen fik flere penge mellem hænderne, så fravalgte de sådan en sixpence, fordi den var et tegn på, at man ikke havde så meget at gøre godt med, og man ville gerne ligne lidt mere de rigere.

Derfor forsvandt sixpencen generelt også fra hylderne i butikkerne, da ingen ville købe dem stort set.

Men i nyere tid har de fået en genfødsel ved, at man tager sin fortid til sig og gerne vil vise, hvor man kommer fra; og endnu mere imponerende er det blevet, at en sixpence nu er blevet et tegn på god stil.

Så hvis man har arvet sådan en fra ens forfærdre, så er den virkelig specielt, men man kan også sagtens finde en sixpence mange andre steder henne.

Man kan købe den på loppemarkeder eller genbrugsbutikker som brugt, men man kan også finde dem fra nye nede i mange forskellige butikker, der måske også handler med meget andet end beklædningsgenstande.

Men det er også blevet muligt at købe sådan en sixpence, der er lavet i hånden, hvilket er et tegn på endnu mere stil og overskud, end det måske var før i tiden, hvor man ikke havde andre muligheder end at lave sådan en hat selv, fordi man ikke havde råd til at købe den i butikken.

Man kan således sige, at det er blevet den omvendte verden med en sixpence i forhold til tidligere tider.