salgsvurdering

Hvor længe vil sådan en salgsvurdering holde?

Hvor længe vil sådan en salgsvurdering holde?

editorial

Det er noget morsomt ved, at man kigger rundt i loppemarkeder, eller man bare finder noget hengemt på ens loft, hvor man ser den gamle prisseddel på det og tænker, at det var da godt nok billigt!

Man vil stolt vise det til andre, så man kan grine sammen, og man tænker, at det må have været billigere at leve i gamle dage!

Men man skal tænke på, at den pris afspejler tiden efter, hvad man havde råd til, hvad man fik i løn, inflation og meget andet. Dengang arbejdede man også længere og hårdere, så måske var det virkelig hårdt at anskaffe sig den enhed, som i vor tids øjne har en billig pris, men som det ikke var dengang.

Pointen er her, at hvis man får foretaget en salgsvurdering, så er den jo nyest i det sekund, den er blevet udfærdiget, og så daler dens aktualitet langsomt.

Sådan en salgsvurdering kan ændre sig – og skal måske revurderes

Som eksempel står man måske og skal have lavet en salgsvurdering i Århus, og den slags gør man jo ikke bare for sjov, for der er så mange andre ting, man kunne få tiden til at gå med.

Derfor skal man ofte have sådan en vurdering i forbindelse med en aktion, der skal foretages, hvilket kan være sådan noget som at få solgt ens hus.

I det øjeblik man så har fået den vurdering godkendt, så begynder dens aktualitet at dale, for sådan er det ikke bare med nyheder, frugt, andet mad med videre: sådan en vurdering skal være tidssvarende og retvisende for alle parter.

Den salgsvurdering er jo et udtryk for, hvordan tilstanden ser ud lige nu, så hvis der går noget i stykker i et blæsevejr dagen efter, så daler vurderingen nok.

Bygger man tværtimod ugen efter om, så er der stor chance for, at vurderingen stiger!