Malerfirma

Hvor mange ansatte - og hvem - skal man have i et malerfirma?

Hvor mange ansatte - og hvem - skal man have i et malerfirma?

editorial

Det øverste spørgsmål kan egentlig besvares overordnet ved at sige, at det handler om, hvor stort ens malerfirma er, samt hvor store ambitioner man har med stedet.

Nu tager vi udgangspunkt i et uafhængigt malerfirma, og ikke et sted som er en del af en malerkæde eller lignende, men hvor man helt selv kan bestemme alt fra det store til det små.

Således kan man have et enmandsfirma i form af et malerfirma, og så giver det jo sig selv, hvor mange mennesker man er her: En person.

Så har man måske freelance på en advokat, en revisor og meget andet, når man skal bruge hjælp til de dele, men generelt så klarer man sig selv og er den eneste ansatte i ens firma, hvor man både er medarbejder og chef.

Hvis vi så trækker trådene hele vejen op til måske det største uafhængige malerfirma, man kan finde herhjemme, så er det straks en anden sag.

Der skal måske mange ansatte til  

Her i dette store malerfirma har man måske ikke bare en chef, men endda også en hel ledelse og bestyrelse, som man skal stå til ansvar for.

Så er der også en HR-chef, og der kan være afdelingsledere i de forskellige afdelinger foruden talspersoner og tillidsmennesker.

Angående afdelingerne kan det jo være alt fra, at man har det, som kendetegner et malerfirma: Malere.

Men man kan også have alt fra en økonomiafdeling til en marketingsafdeling. I nogle lidt mindre firmaer er den slags måske skåret væk, eller man nøjes med at have den ene af de afdelinger – og måske klarer sekretæren nogle af de opgaver også.

Hvis man så er i den ambitiøse grøft, så kan det også tænkes, at man har et SoMe-team, der står for at pleje og vedligeholde virksomhedens image udadtil.

Således kan det variere fra det helt små til det helt store med et malerfirma.