gulvslibning

Hvordan foregår en gulvslibning?

Hvordan foregår en gulvslibning?

editorial

En gulvslibning udføres ved hjælp af en særlig maskine som er designet til netop dette formål. En maskine til afslibning af gulve er forsynet med en slibe rondel som roterer i det vandrette plan. På denne monteres sandpapir i varierende korn tykkelser. Når maskinen i jævne og rolige bevægelser føres hen over trægulvet vil den grimme og misfarvede overflade slibes bort.

Første omgang gulvslibning udføres med groft sandpapir, hvorved overfladiske pletter, skrammer, ridser og andre skønhedspletter på nænsom vis fjernes. Dernæst vil gulvet blive slebet med mere finkornet sandpapir. Denne slibning efterlader gulvet glat og ensartet i overfladen, klar til at modtage den efterfølgende behandling.

Vælg den rette efterbehandling til dit trægulv

Når du behandler dit trægulv med lak, lud, sæbe eller olie efter en gulvslibning vil du både sørge for at træværket får den rette næring og sikre at gulvet får det udtryk du ønsker. En sæbe behandling vil lysne træværket op til flere nuancer og give det en silkemat overflade idet træværkets fibre mættes med den fede sæbe. Og med en olie behandling vil du kunne fremhæve træværkets særlige karakteristika så som årer og knaster.

Olien vil gøre træets naturlige tone dybere eller måske endda mørkne eller indfarvet træværket. Fælles for olie og sæbe behandlede gulve er dog at de er meget krævende når det kommer til pleje og vedligeholdelse. Et olieret eller sæbe behandlet gulv vil skulle vaskes mindst én gang om ugen med plejende sæbe som holder fibrene mættede og gulvets lækre overflade intakt. Forsømmer du denne behandling vil gulvet hurtigt komme til at fremstå slidt og trist igen. Derfor kan det godt betale sig at overveje om du har tid og kræfter til at skulle udføre denne opgave.

Få hjælp til gulvslibning og efterbehandling hos professionelt gulf

Din professionelle gulvmand vil kunne hjælpe dig med at finde en efterbehandling som passer til såvel dit gulvs type, træværkets sort og dit temperament. Du bør altid overlade opgaven med gulvslibning og efterbehandling til en dygtig faglært håndværker som har hænder og hoved skruet rigtigt på. En professionel gulvsliber vil nemlig have de stærkeste forudsætninger for at opnå et resultat som både er flot og holdbart, og som du kan have glæde af i mange år.

Er du bosat på Sjælland kan du med fordel vælge DBF Gulvservice. DBF Gulvservice har base i Glostrup og kører over hele Sjælland inklusive Storkøbenhavn og Nordsjælland. Læs mere om gulvslibning på gulvslibning-priser.dk