regnmåler

Hvordan skal du aflæse på din regnmåler?

Hvordan skal du aflæse på din regnmåler?

editorial

Regnmålere er et super redskab til at få en smuk have! Mange bruger regnmålere i haven, fordi det hjælper til at holde styr på vandmængden i haven. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få mest muligt ud af din regnmåler!

Der findes mange søde og sjove regnmålere i dag. Hvis du ikke har købt en endnu, så kan du sagtens komme ud for, at du næsten ikke kan vælge! Der bliver lavet så mange fine slags: https://gladegaver.dk/regnmaaler, som kan passe ind i mange forskellige typer af haver. Det gælder bare om at finde den regnmåler, du synes passer perfekt ind i din have! Den må gerne fremkalde et lille smil, hver gang du træder ud i haven.

Placeringen af din regnmåler er vigtig

Når du skal bruge din regnmåler, så er placeringen af den vigtig. Du skal placere din regnmåler mindst 2 meter væk fra generende ting. Det kan være træer, buske, halvtage eller lignende. Der må ikke være noget, der kan gå ind og forstyrre målingen. 

Når du har fundet en god placering til din regnmåler, så skal den bare plantes solidt ned i jorden, hvor man sørger for, at måleglasset stadig hænger vandret. Det skal hænge vandret, så regndråberne nemt kan lande i måleglasset. 

Sådan kan du få glæde af din regnmåler i haven

En regnmåler fungerer således at du aflæser på måleglasset, hvor meget vand, der er faldet over en periode. Du bestemmer selv hvilke perioder du ønsker. Det kan være fra dag-til-dag eller fra uge-til-uge. Det afhænger også lidt af årstiden.

Hvis det er i efteråret, så falder der ofte så meget vand i Danmark, at det vil gå hen og flyde over med vand i måleglasset, hvis perioden er for lang. Her skal du selv vurdere ud fra nedbøren, hvor ofte du tror, der skal kigges på måleglasset.

Ellers er det bare at gå ud til din regnmåler, se hvor meget vand der er faldet i netop din have og vand dine blomster derefter. Regnmålere har hjulpet mange med at holde liv i en køkken- eller urtehave i tidens løb!