gin

Hvorfor er gin blevet så populært?

Hvorfor er gin blevet så populært?

editorial

Gin har generelt en alenlang historie bag sig, hvor det især var i Storbritannien, at drikkens popularitet vandt frem.

Specielt i deres tidligere, varme kolonier – specielt Indien – vidste sådan noget som tonic-vand sig godt mod infektioner og sygdomme, men tonic-vand er ikke så herligt at smage på for de fleste; så ved at spæde det op med gin fik man en tåleligt drik.

Og faktisk mere end det: En gin og tonic var født som drik, der blev populært på værtshuse, barer med videre.

Nu om dage forkorter man det endda bare til G&T.

Og vi skal heller ikke så mange år retur, før det var yderst populært at skulle til gin-smagning. Det var virkelig oppe i tiden at forsøge at smage den rene gin, end at man bare valgte den billige, som der var nede i butikken, så man havde mulighed i ens hjemmebar eller til private fester at lave en nem gin og tonic, hvis det blev ønsket.

Men nu kom der variationer af gin på banen, og drikken fik en opblomstring på samme måde, som rommen havde gjort det før den, og som øllet var blevet endnu før da.

Danskerne lærte at drikke gin rent, fordi man importerede og lavede gin, der var muligt at drikke rent og havde smagsnuancer.

Det er generelt en tendens, man har set med spiritus i den senere tid, og så er turen blot kommet til gin nu, hvor det som nævnt før da var rom og senere også er blevet det med vodka.

Der findes stadig mennesker og fora, som holder fast i at nye gin, som det er, eller som har gjort det lang tid før, at det blev populært.

Og sådan er det med tendenser: de kommer og går, og måske kommer det igen med gin.

Du kan købe lækker, varieret gin her: https://www.jyskvin.dk/