ultralydundersøgelse

Hvornår foretager man en ultralydsundersøgelse?

Hvornår foretager man en ultralydsundersøgelse?

editorial

Din læge kan vurdere om du kan have brug for en røntgen eller ultralydsundersøgelse hvis du for eksempel er kommet til skade med et led. Det kan være, at du har trådt forkert og vrikket om på din ankel, og her efter oplever smerter, manglende mobilitet, ømhed ved berøring samt hævelse og misfarvning, som ikke fortager sig.

Ud fra dette kan din læge ikke umiddelbart fastslå om der er tale om en slem forstuvning eller om du har skadet et ligament i leddet – eller om du måske har pådraget dig et brud på en knogle. Derfor vil han eller hun typisk udskrive en henvisning til en røntgenklinik, som ved hjælp af en røntgen og ultralydsundersøgelse kan afdække årsagen til dine symptomer.

Grunden til at man anvender såvel røntgen som ultralydsundersøgelse er, at du ikke ved en røntgen undersøgelse alene ville kunne se om der er skader på det bløde væv, som udgøres af ledbånd, sener, muskler, slimsække og ledkapsel.

Røntgen strålerne lyser nemlig lige igennem disse bløddele og stoppes kun af knoglerne, hvorfor man ved hjælp af røntgen kan se om der skulle være en fraktur. Med en ultralydsundersøgelse er det der imod muligt at spore skader på ligamenter eller muskler, og på den måde kunne diagnosticere skaden, hvis der ikke er tale om et knoglebrud.

Hvor kan jeg få foretaget en ultralydsundersøgelse i København?

Bor du i Region Hovedstaden, er det frit valg på alle hylder når det gælder røntgenklinikker. Ønsker du at besøge en røntgenklinik, som ligger centralt i byen, og som har en kort ventetid, kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold.

Røntgenklinikken Nørrevold er en veldrevet røntgenklinik tæt ved Nørreport Station, befolket af såvel dygtigt personale som af top of the line røntgen og ultralyds udstyr. Du kan læse mere om røntgen og ultralydsundersøgelser hos Røntgenklinikken Nørrevold på https://www.noerrevold.dk/