boremaskiner

Kan boremaskiner gennembore alt?

Kan boremaskiner gennembore alt?

editorial

Der var for ikke så mange år siden mange sælgere af værktøj og skabere af sammen, der forsøgte at konstruere så mange forskellige, så mange forsøgte at sælge pointen til håndværkere og amatører af slagsen, at de skulle eje dem alle sammen.

Den tendens ramte heldigvis en top, hvor man nåede frem til, at folk egentlig gerne ville have det hele i én maskine, hvorfor man mere forsøger at gennemtvinge den gamle opfindelse med at bore, der stammer tilbage fra de gamle grækere, ind i et enkelt stykke værktøj.

Forsøget er da værd at bøje sig i støvet for, men det aftvinger jo det naturlige spørgsmål, om det så også er muligt.

På sin er det, og samtidig kan det slet ikke lade sig gøre.

En enkelt boremaskine og flere af slagsen

Udviklingen har været med til at gøre, at man sagtens kan lave teknologi, hvor man kan bore gennem mange ting med den samme boremaskine, så længe man har de enkelte dele, hvorfor man ikke behøver udskifte dette værktøj – medmindre det løber tør for strøm.

Men alle ting har jo også sine begrænsninger, så mens man kan finde mange effektive boremaskiner, som man kan holde i hånden, så er det jo ikke de samme boremaskiner, man benytter til at bore metrotunneller med.

Det ville bare være bøvlet og besværligt, og på samme måde tager man ikke sådan en af de store maskiner med hjem for at bore et lille hul i væggen.

Således kan man sige, at hvor mange funktioner er blevet samlet i den samme boremaskine, så er der stadig noget, der handler om størrelsen og effektiviteten, som man ikke kan føje ned til en enkelt maskine.

Det afhænger jo også igen af, om man er professionel håndværker, der skal bruge store boremaskiner, eller man bare skal bruge en lille til hjemligt brug.