fliser

Kan du selv lægge fliser?

Kan du selv lægge fliser?

editorial

Det lyder da egentlig umiddelbart let at lægge fliser, ikke sandt?

Altså, du har nogle stykker fliser, der skal passe sammen i et mønster, og medmindre det kræver en større uddannelse i geometrik i form af valget i dine flisers mønstre, så er det jo vel egentlig bare at lægge dem alle sammen i forlængelse af hinanden, indtil de dækker det areal, som de skal.

Skulle de ikke helt passe til slut, kan man jo med værktøj skære de sidste fliser til, så de passer sammen, og så klarer tyngdekraften vel resten?

Gid det bare var så vel, for så var der vel ikke engang brug for professionelle fliselæggere, hvis alle mennesker bare kunne gøre det så let.

Men der er jo mange flere ting i det, end hvad man bare lige kan se eller forestille sig og tænke sig til, hvis man ikke ved bedre.

Selvfølgelig kommer det an på valget af fliserne, men hvordan sikrer du, at de ligger i vater hele vejen?

Hvordan spiller vejret ind på disse forhold?

Kan du nå at lægge alle fliserne samme dag, eller skal du tage tingene i etaper?

Har du tænkt på, at selvom fliserne i første forsøg ser ud til at have lagt sig godt nok, at de så kan ændre sig, som underlaget får lagt sig, eller temperaturerne skifter?

Derfor går der også lang tid med at lave det rette underlag, som fliserne skal ligge på, og det kan blive et møjsommeligt arbejde, hvor det tager lige så lang tid at gøre underlaget klar, som det gør at lægge selve fliserne.

Og man skal ofte bruge nogle redskaber, som ikke alle mennesker lige har liggende derhjemme.

Derfor anbefaler vi på det kraftigste – det kunne være, hvis du skal lægge fliser i Holstebro – at du vælger nogle fagfolk til at tage sig af den slags, så det endelige resultat ikke ender med at ligne noget sjusk.