cannabis

Kan man dø af cannabis?

Kan man dø af cannabis?

editorial

Almindelige brugere af cannabis og dem, som bruger det til medicinsk brug med videre, vil nok grine ad, at nogle folk kan finde på at stille det spørgsmål.

Men det hænger netop sammen med den længerevarende stigmatisering af folk, der ryger eller bare bruger cannabis, at de må være nogle skidtkarle, der begår sig i kriminelle miljøer, hvor de ender i et misbrug, som kan slå dem ihjel.

Heldigvis er også den danske regering blevet mere mildere stemt omkring at se på en lovgivning, der kan bløde op for, at flere mennesker kan være lovlige bruger af cannabis, da der er rigtig mange gavnlige virkninger ved cannabis udover den euforiserende virkning, som de fleste kender cannabis for – om de kender det personligt eller hører om det.

Man taler ligefrem om, hvorvidt og i hvilket omfang man kan gøre cannabis lovligt.

Hvis man skal være fair, så kan man jo dø af noget livgivende: Man kan drukne i en vandpyt med vand, og solen kan dehydrere en og slå en ihjel, så som det gælder med alle ting i livet, så skal man tage og bruge det med mådehold.

Men årsagen til, at mange mennesker måske tror, at cannabis er så farligt, at man kan dø af det, hænger nok sammen med den negative stigmatisering og overdrivelser.

Ja, man kan få et misbrug af cannabis, og man kan få fat i noget af dårlig kvalitet, hvis man skaffer det ulovligt, hvorfor det er endnu en grund til, at man bør se nærmere på at gøre det lovligt.

Dog kan man sige, at man mennesker, der prøver cannabis, desværre netop gør det udelukkende for en euforiserende virkning, hvorfor den virkning til sidst måske ikke er nok for dem til at give dem den ønskede virkning, og så skifter de over til hårdere stoffer, som der så bestemt kan være dræbende i en større dosis.