nedbrydning

Kan man også kalde nedbrydning for nedrivning?

Kan man også kalde nedbrydning for nedrivning?

editorial

Som sådan kan du godt betegne nedbrydning som nedrivning, og man ser da også mere og mere i sproget, at disse to betegnelserne bliver brugt om det samme fænomen, selvom der er reelt er forskel på dem.

Det vil du i hvert fald kunne opleve, hvis du taler med nogle fagfolk om, hvad der skal ske i en given sag.

Så hvis du for eksempel udtaler, at du godt kunne tænke dig nedbrydning i Thy, men du reelt mente nedrivning i Thy, så bliver du måske virkelig skuffet, når du ser, hvad de kommer til at foretage sig.

Nu går man sjældent i gang med sådan en omfangsrig opgave, som man ikke lige kan ændre retur til start, men man kan være uheldig, at man taler forbi hinanden, hvor man ikke lige får mødtes og afklaret de sidste detaljer, inden man går i sving.

For det kunne jo tænkes, at du egentlig gerne ville have, at nævnte firma rev væggene ned på en bygning med videre, som du så kunne bruge til at genopføre en anden bygning eller lignende.

Men med nedbrydning forstår man oftest, at man tager alle bestanddele og bryder dem ned til mindre elementer og gerne så små som muligt.

Den slags bortskaffer man så, fordi der ikke er så meget andet, man kan bruge det til.

Og det ville jo være virkelig uheldigt, hvis man så kom retur og forventede at se nogle elementer, der var blevet lagt ned og eventuelt stablede fine, men man så bare ender med at kunne glo på en tom grund.

Som sagt skulle man helst aldrig komme så langt ud i situationen, men det viser bare, hvordan man kan risikere at mene én ting, mens det ender med at blive et helt andet, uventet resultat.

Derfor skal man lige afklare med det samme, at man er enige om, hvad der menes, at der skal gøres.