reparere emalje badekar

Kan man reparere emalje i badekar?

Kan man reparere emalje i badekar?

editorial

Svaret på oven for stående spørgsmål er ja – det kan faktisk godt lade sig gøre at reparere en slidt emalje i et badekar. Hvis dit badekar er gået hen og blevet gammelt og slidt, kan du vælge reparation af emalje frem for udskiftning af hele badekarret. Dette kan have sine fordele.

Først og fremmest slipper du for den store og temmelig tidskrævende operation det er at skille sig af med et badekar. Når du skal frigøre et indbygget badekar, skal du nedbryde soklen omkring selve karret. Dernæst skal badekarret bortskaffes, hvilket i sig selv er en temmelig omstændelig manøvre.

Et badekar fylder en del, og du skal derfor være i besiddelse af enten en kassevogn, en ladvogn eller en bil med hænger træk til trailer for at kunne transportere badekarret på genbrugspladsen. Derefter skal du ud og købe et nyt badekar, hvilket ikke er helt billigt – og sluttelig skal soklen bygges op omkring det nye badekar.

Lad dit badekar reemaljere og slip for slid og slæb

En langt billigere og mindre tidskrævende og besværlig løsning er at få en dygtig håndværker til at forsyne dit badekar med en ny emalje. Dette kan sagtens lade sig gøre såfremt badekarret ellers er intakt og udelukkende præget af overfladiske ridser, skrammer og misfarvninger.

En badekarsmaler vil først slibe og rense badekarret indvendig og sørge for at samtlige ujævnheder, huller og skrammer er spartlet ud. Hernæst vil grunder blive påført i to til tre lag for at sikre en jævn og ensartet overflade, til hvilken den nye emalje kan binde på optimal vis. Selve emaljen påføres ved hjælp af en sprøjte pistol – ikke ulig en autolakering. Og efter et døgns tid er emaljen tilstrækkeligt hærdet til at du atter kan tage lange, varme bade.

Du kan læse mere om hvorledes du får en håndværker til at reparere emalje badekar, på ny-emalje.dk