træfældning

Kan man udføre træfældning på samme måde på alle træer?

Kan man udføre træfældning på samme måde på alle træer?

editorial

Der eksisterer så mange forskellige trætyper i verden, at bare sådan noget lokalitetsspecifikt som træfældning i Sønderborg kan medføre, at man støder på mange forskellige typer af træer, og, hvem ved, måske opdager man endda en ny sort, som man ikke har set før!

Der er trætyper, som der ikke kan eksistere i Danmark, og så er der andre, der er meget kendetegnede for Danmark.

Men det kommer egentlig ikke så meget and på typen af træet, om man kan fælde det eller ej, for så længe man er ihærdig med en økse, en motorsav eller en anden maskine, så kan man komme de fleste træer til livs.

Det har mere noget at gøre med, hvad det er for en stand, som de træer er i, alt efter, hvordan man så kan fælde det.

Og så spiller det selvfølgelig også ind, hvor lang tid man har til rådighed at gøre det i.

Træfældning kan lade sig gøre med stort set alle træer

Der kan jo være nogle træer, der dårligt nok har fået lov til at gro i vejret, så man næsten kan knække det mellem to fingre.

Så kan man kan have et træ, der er virkelig stort og imponerende at se på, men det er måske dødt ud og er råddent indvendigt, så det ikke har nogen indmad, hvorfor det næsten er ved at smuldre i stykker, som det står der.

Så er der igen sådan nogle træer, der har en masse knaster med videre i sig, som gør det besværligt at fælde dem, men det er ikke umuligt.

Er det et højt træ, så skal man måske fælde det lidt i højden først, så man tager det i etaper, hvor man så starter med grenene først.

Endvidere er der sådan nogle brede og imposante træer, hvor man skal lave en gevaldig stubfræsning, før man kan komme af med dem.