rekruttering

Konsekvenser ved en fortrudt rekruttering

Konsekvenser ved en fortrudt rekruttering

editorial

Sådan noget som en rekruttering er jo ikke at fange en given person og tvinge vedkommende til at være en del af et firma, som man oftest mener med rekruttering, selvom det kan finde sted på andre forskellige måder ude i verden, der ikke har med firmaer at gøre.

Man ser det som en stor anerkendelse, at man nærmest bliver headhuntet til en stilling, for der er jo mange mennesker derude, der kæmper hver dag med at lande sig et job og næsten føler, der ikke er nogen eksistensberettigelse derude, eller der ikke er nogle, der vil have dem.

Så kan man sige, at det også handler om at bryde den sociale arv, have en god uddannelse, have pæren i orden og meget andet for at sikre sig sådan en form for rekruttering, men det er ikke vores beskæftigelse i denne artikel.

For det sker jo, at der ikke er et godt match ved en rekruttering, og hvad gør man så?

En rekruttering skal måske annulleres

Det er jo stadig lidt som at se som en jobsamtale, og man ser da stadig hinanden lidt an på begge sider af bordet, før man skriver under på en given ansættelseskontrakt – alt andet er åndssvagt.

Hvis man så stadig fortsætter samarbejdet, så er det ofte her, at den lykkelige slutning tager sin begyndelse, men måske var det blot et kapitel.

Og endda et kort et af slagsen.

For selvom man måske er blevet rekrutteret til en stilling, og man har fået anerkendelse fra ens netværk, familien er stolt, og vennerne er imponeret, så føler man måske ikke sig selv til rette her.

Så kan man se det som en måde at avancere i faget, at man bliver lidt endnu, men hvis det har lange udsigter, kan det blive virkelig surt, så måske er det bedre at skrive i en korte opsigelsesperiode, før den er mere bindende.

Det kommer til at se mere skidt ud for den, der har anbefalet den kommende medarbejder for ens chef, hvis vedkommende ikke passer ind eller smutter igen.