lav din egen medalje

Lav din egen medalje. Det er faktisk muligt!

Lav din egen medalje. Det er faktisk muligt!

editorial

Godt nok vil dine første forsøg med at lave dine egne medaljer nok være nogle, som kommer langt fra de mere velkendte anordninger, der deles ud ved ceremonier, til soldater eller sportspræstationer, om de har samme form hver gang eller ændrer sig fra år til år.

Men det er bestemt muligt at klare den slags selv, og det kræver ikke, at man slår op i en bog under “lav din egen medalje” i et leksikon eller køber en hel bog om emnet.

Man kan læse sig til på nettet, hvordan man gør det, og hvis man ikke kan overskue at fremstille dem selv, så kan man få andre til at gøre det for en, hvor man trods alt er med til at designe dem selv.

Der er jo stor forskel på, om man laver nogle medaljer af papmaché, eller man går ud og får dem lavet af ædelmetal. Sidstnævnte kræver jo noget værktøj og nogle remedier, der ligger noget nærmere et smedeværksted, end hvad man finder i den gennemsnitlige garage hos private mennesker.

Man kan om muligt også indgå samarbejde med nogle om, hvem der tager sig af de forskellige delopgaver med at fremstille medaljer, hvis man har intention om, at denne skabelses-proces skal være mere end en engangsforestilling.

For så er det jo noget med at anskaffe sig de dele og artefakter, som det kræver at lave medaljer, end at man bare låner dem til en enkelt medalje eller finder et egnet værksted til at fremstille dem i.

Derfor bør man beslutte sig for, om man vil gøre det til noget permanent at lave medaljer, eller man bare har intention om at lave en enkelt – men dog af ordentlige materialer.

For skal man først til at gøre det professionelt, og man ikke vil nøjes med at få dem fremstillet hos en producent, så kan man lige så godt gøre det ordentligt fremover.