cheesecake

Lav en succesfuld cheesecake

Lav en succesfuld cheesecake

editorial

Populær i Bagedysten

Den lækre ostekage, der internationalt kaldes cheesecake, er næsten blevet en fast del af det kageudvalg, du finder, når du går på cafe eller konditori. For kombinationen af frugt eller chokolade, kiks og ost betyder nemlig, at en cheesecake opfylder de krav, de fleste stiller til et virkeligt lækkert stykke kage. I Den store Bagedyst på Danmarks Radio har deltagerne også flere gange lavet mange lækre varianter af denne geniale kage. Vil du gøre deltagerne kunsten efter, så kan du på Alletiders Kogebog finde over 40 forskellige opskrifter på cheesecake. Opskrifter der måske ikke sender dig i Bagedysten, men i stedet gør dig meget populær på hjemmefronten.

I ovnen eller med husblas

Der findes groft sagt to typer af cheesecake, du kan kaste dig ud i. Den ene er en bagt version, som du typisk får serveret på en cafe, når din cheesecake hedder noget med for eksempel New York eller Philadelphia. Amerikanerne serverer nemlig altid den bagte cheesecake. Den danske model, og her snakker vi stadig cheesecake, består af husblas. Med husblas kan du lave kagen, uden at den skal en tur forbi din ovn. Kigger du i gamle danske kogebøger, som for eksempel Karolines Køkken, så er det typisk husblas-versionen, som du her finder opskrifter på. I Alletiders Kogebog kan du finde opskrifter på begge versioner af cheesecake og dermed finde frem til, hvad der er din helt egen favorit.

Risalamande, guacamole eller cola

En cheesecake er ikke bare en utrolig lækker omgang, som næsten alle kan lide. Kagen er også uhyre praktisk, da den med fordel kan laves dagen i forvejen. Dermed undgår du stress og jag, når dine gæster er på trapperne. Og så kan din cheesecake også varieres i næsten det uendelige. På Alletiders Kogebog finder du opskrifter på cheesecake med risalamande, guacamole eller cola. Ved at slå dig løs i dit køkken kan du dermed finde den favoritopskrift, som bare går rent hjem hos dig og din familie.