røgeri

Man kan få røget alskens ting og sager i et røgeri

Man kan få røget alskens ting og sager i et røgeri

editorial

Et røgeri er jo ikke sådan en rygeklub, hvor man sidder og udveksler tobak og taler om årets høst og klarer verdens gang med det samme, som man har set det i herskabsvillaer i deres biblioteker i 1800-tallet.

Det er jo sådan et sted for arbejderklassen, hvor man får røget mange forskellige ting, så de kan få en røget smag.

For den smag er bare genial og passer virkelig godt til mange ting, og siden de færreste ligger inde med deres eget røgeri, så går de til deres røgmand og får det røget her.

Derfor er det ikke altid lige billigt at købe ting, der er røget, selvom man skulle tro, det var billigt, fordi man kommer til at tænke på, når gardiner på et værtshus er røget til, og dem vil man jo ikke betale for.

Eller hvis man skal bruge af ens indskud til at istandsætte en lejlighed, fordi røglugten fra cigaretter sidder i tapetet.

Et røgeri kan klare mange sager for dig!

Et røgeri er historisk og har mange traditioner, hvorfor man kan finde mange røgerier landet over, hvor nogle er kommet til gennem tiden, mens andre er blevet nedlagt.

Et sådan sted kunne være et røgeri i Klitmøller.

På et godt røgeri kan man få røget mange ting i større eller mindre partier, men det mest populære er formentlig kød af forskellige typer, som man kan få røget.

Men sild og andre fisketyper er også populære er at ryge.

Det er desværre ved at gå lidt i glemmebogen det med at ryge ost, så man får rygeost, men det kan være, det får en genopblomstring.

Det er ikke alle røgerier, der kan ryge alle ting, for det kræver noget udstyr og ekspertise, som ikke alle ejer.

Men prøv at få røget noget næste gang, når der skal mad på bordet.