Dyr

Man skal være venlig mod dyr

Man skal være venlig mod dyr

editorial

Man skal lære det allerede fra barnsben: Dyrene er nogle, som vi skal passe på og være søde ved.

Selvom vi som mennesker har fundet ud af, at vi kan dominere, tæmme og bruge dyrene, så er det ikke ensbetydende med, at vi bare kan behandle dem, som vi vil.

Man kan på lang sigt diskutere det med, om det etisk korrekt at behandle dyr på den måde, som vi gør, når vi bruger dem til slagtning, for vi har udviklet det fra, at det har handlet om overlevelse til, at det nu er en hel industri, hvor vi opdrætter dyr på samlebånd, der aldrig ser solskin og hvis eneste eksistensgrundlag er, at de skal bruges som mad til os mennesker med videre.

Men derfor forsøger vi stadig efter bedste evne at behandle dem godt, selvom deres liv kommer til at foregå på de måde.

Alle dyr skal behandles ens, også selvom vi synes, at nogle er mere nuttede og søde end andre.

Dyr

Ethvert dyr har lige så stor betydning

Selvom man nok kan forske sig til, at der er nogle dyr, der er klogere end andre, så er det ikke det samme som at sige, at alle dyr ikke har samme ret til at leve.

Det gælder lige fra den søde hund med hundetegn og så frem til, at man klasker et insekt.

Der er nok mange, der inddeler dyrene i forskellige kategorier, og de færreste kan nok lide insekter, men de indgår jo også på lige fod med alle os andre, så hvis man mener, at alle dyr er lige meget værd, så skal man også tage insekterne med.

Vi kan lære dyrene meget, men vi kan også lære meget at dem, og når vi passer på dem, så passer de også på os, og sådan skal det helst være hele tiden.