nanna ditzel

ND82 - designdronningens stilfulde sofa

ND82 - designdronningens stilfulde sofa

editorial

Hos Designklassikershop forhandles den eviggyldige og vel,- og anerkendte designsofa “ND82”, udtænkt og udformet af det store danske ikon, Nanna Ditzel, i 1952.

Sofaen er, som meget andet dansk design fra samme tidsperiode, ikke kun værdsat, elsket og æret indenfor landets grænser; ND82, der har slægtsskab med den ligeså velkendte læne,- og loungestol “ND83”, er eksempelvis blandt andet at finde på det velansete designhotel “The Standard” i New York.

Sofaen er – forståeligt – overordentligt populær, og er at finde i mange danske hjem. Den matcher et væld af indretningsstile – fra klassisk til nordisk minimalisme.

Sofaen er let polstret, og har et stel af træ. Hos Designklassikershop kan sofaen fås i massiv bøg, ask, eg, valnød samt sortbejdset. Prisen afhænger af den ønskede træsort, og shoppen kan kontaktes for yderligere information.

Nanna Ditzel var udlært møbelsnedker, og særdeles dygtig til sit fag. Hun afsluttede sin uddannelse i 1943, og i 1944 – blot et år senere – blev hendes produkter udstillet på Snedkernes Efterårsudstilling, hvilket må siges at være et både stort og særdeles velfortjent kadeau til en af Danmarks allermest betydningsfulde designersker. 

Men hvorfor egentlig vælge dansk design? Designmøbler er som hovedregel lidt dyrere end andre møbler, men de kan også noget helt særligt; noget, der ikke kan sættes pris på: de har høj signalværdi. 

At vælge design vidner om et fokus på bæredygtighed og kvalitetsbevidshed. Et designmøbel kan siges at være en “langtidsholdbar løsning”, og mange danske designs vækker desuden en stor genkendelsesglæde. Heldigvis har TV, magasiner og sociale medier de seneste år været med til at fastholde det danske kram i købernes bevidsthed, og gud ske tak og lov for det! For hvad er bedre end et møbel, der både er funktionelt, et smykke til dit hjem, tidsløst og hårdfør?

Hos Designklassikershop er udvalget af designmøbler bredt, og du finder alle de største danske kunstnere repræsenteret – et besøg er yderst anbefalelsesværdigt og du vil ikke fortryde!