skøjter

Nyd vinteren på et sæt skøjter

Nyd vinteren på et sæt skøjter

editorial

Noget af det fedeste der findes om vinteren, er at spænde et par skøjter på fødderne og så glide langsomt eller hurtigt hen over isen. Det sig være i en hal eller på en sø, der er så tilpas frossen at man uden farer kan tage en tur hen over. 

Der findes flere forskellige typer af skøjter. Hockey skøjter som er gode til at løbe hurtigt i og vende brat rundt, som man ser på tv at hockeyspillerne gør. Så er der kunstskøjterne, som er gode til at lave alle mulige former for kunstner på isen. De er nu også gode til bare et nyde en tur på isen i ro og mag. Den sidste type er fritidsskøjter. Uanset om du er til den ene eller anden er der nogle fællestræk du skal være opmærksom på, når du skal købe nye skøjter. 

skøjter

Vælg de skøjter der passer bedst til dine fødder

Skal du blot have et par skøjter til et par ture i ny og næ, er det i princippet underordnet hvilken type du vælger. Køb dem som du er bedst vant til at bruge. Det er selvfølgelig en hel anden sag hvis de skal bruges til sport.

Det du først og fremmest skal være opmærksom på er, om skøjterne sidder godt på fødderne. Sidder de ikke godt når du køber dem, vil de heller ikke gøre det når du er på isen. Tag de sokker på som du vil bruge, når du er på isen, så du ikke kommer til at købe dem for små. Omvendt må de heller ikke være for store, for så har du ikke kontrol over skøjterne, når du løber på isen. 

Husk at skøjter er lavet af læder og der går noget tid inden de sidder, så de passer til dine fødder. I praksis betyder det at du skal forvente et par vabler, inden de er “løbet til”.