nyt

Nyt om serier i det 21 århundrede

Nyt om serier i det 21 århundrede

editorial

Konceptet tv serier har forandret sig utroligt meget gennem de seneste årtier. I gamle dage var serier bygget op på en måde, som tillod, at man som publikum kunne se et enkelt afsnit og stadig få noget ud af det.

Tag en serie som ”Seinfeld”, som i midten af halvfemserne var utroligt populær. Man kunne sagtens komme ind midt i serien og se et afsnit, og stadig finde det morsomt. På samme måde ville man kunne nyde gyset i et afsnit af ”Strengt Fortroligt” uden at have set serien fra begyndelsen – i hvert fald de afsnit, som beskæftigede sig med et enkeltstående plot, og som ikke beskæftigede sig med det, der kaldes ”mytharch”, og som blev bygget op over hele serien.

Netop med en serie som X-files skete der nemlig noget nyt inden for serier, nemlig at der fandt en opbygning sted gennem hele forløbet. Især med tv boksenes – og senere internettets – mellemkomst blev det mere legitimt for producenterne at bygge serier op på den måde. Publikum ville have mulighed for at optage afsnit og dermed ikke gå glip af noget, hvilket ikke var en mulighed i firserne og de tidlige halvfemsere. Og så var de helt store serier født.

Streaming – seriernes redning

Med streaming services såsom Netflix er det muligt for publikum at se afsnit lige når de vil – og aldrig gå glip af et eneste. Her finder du serier så som ”13 Reasons Why”, som man faktisk bør se fra ende til anden for at forstå handlingen. At komme ind i et sent afsnit svarer til at komme ind midt i en spillefilm – man har ikke en chance for at forstå hvad der foregå. Dog har amerikanske medier advaret mod at se denne serie hvis man er lidt skrøbelig i sindet. Og det kan du læse mere om her.

Du kan få mere information om tidens tv og streaming serier på nyhedsposten.dk

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/