kartoffelsalat

Opskrift på en lækker kold kartoffelsalat

Opskrift på en lækker kold kartoffelsalat

editorial

Varme retter er utrolig lækre og gode som aftensmad, men i de varme sommeraftener, kan man godt trænge til en lækker og frisk kold ret, som også kan mætte en. Her er grillmad og salat utrolig populære. Det er sjældent at manden eller børnene kaster sig over salaten, hvorfor du kan integrer det grønne i kombination med en kartoffelsalat. 

En kold kartoffelsalat er både frisk og lækker. Her kan du naturligvis pifte den op med din egen version, hvis der er noget du selv godt kan lide, eller hvis du ønsker at spice den lidt op. 

Sådan laver du en lækker kold kartoffelsalat

Generelt er en kartoffel en utrolig lækker råvarer. Kartofler er noget vi er særligt glade for i Danmark. Kartofler er både kendt som pomfritter, chips, flødekartofler eller brunede kartofler. Men kartofler kan også bruges i en skøn kold kartoffelsalat. 

Her skal du starte med at skrælle kartoflerne og sætte dem i kogende saltvand. Når kartoflerne er tilpas møre, kan du tage dem op. Ved at røre kartoflerne sammen med mayonnaise, creme fraiche, mælk og sennep får du en dejlig cremet kartoffelsalat. Når du har smagt den til med mængden af mayonnaise og sennep, kan du toppe den med klippede purløg. 

Hvis du vil give den noget bid og friskhed, kan du tilsætte tyndskåret radiser eller friske tomater. 

Da kartoflerne kan være lidt lune, anbefaler vi at lade kartoffelsalaten køle ned i en halv time før den serveres for gæsterne. 

Hvor finder du en dejlig opskrift på en kartoffelsalat?

Er du i tvivl om, hvordan du kommer godt i mål med at lave en kartoffelsalat, så kan du med fordel besøge dk-kogebogen.dk. Her får du en grundig beskrivelse af mængden og fremgangsmåden for at lave en dejlig kold kartoffelsalat. Herudover finder du mange andre lækre opskrifter som inspiration til hverdagen.