coaching

Optimer dit liv med coaching

Optimer dit liv med coaching

editorial

Er du kørt fast i den samme skure – enten personligt, eller på arbejdsfronten? Så kan det anbefales, at du opsøger en psykolog. Man behøver nemlig ikke at være syg, stresset, deprimeret eller traumatiseret for at kunne have glæde af et behandlings forløb hos en dygtig psykolog. Med psykologisk coaching kan du i løbet af kort tid udvise store fremskridt når det handler om at bryde onde cirkler og komme ud af negative tankemønstre, også selv om du ikke har en diagnose eller en psykisk lidelse.

Hvad er psykologisk coaching?

Måske kender du mestendels psykologens arbejde i form af terapi – for eksempel individuel terapi eller par og familie terapi. Men en psykolog kan også tilbyde en anden form for behandling, nemlig coaching, som er blevet en meget udbredt disciplin blandt erhvervs psykologer i særdeleshed.

Psykologisk coaching er en metode til selvudvikling, hvor du i samarbejde med din psykolog sætter et mål for forløbet. Sammen arbejder I jer hen imod dette mål, og igennem hele processen fungerer din psykolog som sparring partner. Det vil sige, at din psykolog med udgangspunkt i det fælles mål gennem spørgsmål og udfordringer kan guide dig hen imod en konstruktiv løsning på de problematikker, som forhindrer dig i at nå dette mål. Din psykolog vil ikke have nogen direkte aktie i dagsordenen, men en interesse i at hjælp dig til selv at finde de indre ressourcer, som du skal bruge for at bygge din ønskede tilværelse op.

En psykolog, som tilbyde psykologisk coaching, vil typisk anvende de kendte metoder fra den traditionelle psykolog praksis, nemlig kognitiv terapi og adfærds regulerende terapi. Du vil som klient forventes at udføre hjemmeopgaver, som skal sikre fremdrift i dit forløb fra session til session. Og din psykolog vil samtidig forestå løbende evalueringer som understøtter dine fremskridt.

Læs mere om psykologisk coaching på http://www.psykologiskcoaching.dk/jegtilbyder/coaching-og-personlig-udvikling/