teleskoper

Overblik over de forskellige teleskoper på markedet

Overblik over de forskellige teleskoper på markedet

editorial

Overvejer du at skulle ud og investere i teleskop, så er du kommet på et ret interessant marked. Der er nemlig stor interesse for teleskoper rundt i hele verden. Der er netop derfor mange muligheder for at komme til at studere stjernehimlen. Vi har her taget os lidt spalteplads for at gøre dig en smule klogere på markedet for teleskoper. Der er mange forskellige modeller at vælge imellem, som betyder at du kan finde et helt standard begyndersæt til at der findes flere forskellige til dem der virkelig går all-in og nørder med de mindste detaljer.

Teleskop for nybegynder

Har du fået lidt mod på at studere stjernehimlen, kan det være smart og aktuelt med et teleskop. Det er stort marked med et højt prisspæn mellem de forskellige modeller. Det kan derfor være ideelt at starte med et teleskop til under 1.000 kr. Dermed er det noget hele familien kan bruge og I kan dermed få en lille snert at stjernerne, som måske skaber en større interesse for dette studie.

Teleskop for børn

Kan du mærke at din barn er blevet nysgerrig på stjerner og himlen, så er der også udviklet nogle teleskoper til børn, som typisk kan bruges fra 4 år og opefter. I et teleskop for børn får du et skarpt billede af stjerne og et større lysinput, hvilket giver en fantastisk oplevelse.

Datastyret teleskoper for dig der vil nørde med detaljen

Et datastyret teleskop er for dig, som ønsker et avanceret udstyr, der følger med stjernes bevægelser. Du får det ultimative teleskop, der er i stand til at kapere en database med 42.000 objekter på stjernehimlen. Det betyder at du hurtigt og nemt kan spore dig frem til en bestemt stjerne uden at skulle lede efter den.

Der findes mange forskellige andre teleskoper på markedet, hvorfor der helt sikkert er noget for din smag. Du kan finde Danmarks stærkeste udvalg hos www.kikkertland.dk