undulat

Pas på din undulat, og den kan blive gammel

Pas på din undulat, og den kan blive gammel

editorial

Undulater, der holdes som kæledyr, bliver typisk 8-12 år gamle. Men under de rigtige betingelser kan man være heldig at opnå en endnu højere undulat alder. Forkert pasning, sygdom, dårligt miljø eller dårligt opdræt betyder omvendt, at en del tamme undulater dør tidligere. 

Mad og drikke er selvfølgelig vigtigt
Foderet er en vigtig del af pasningen af din undulat. De vilde undulater, som bor i naturen i Australien, lever primært af frø og frugt. Derfor kan man med fordel give sin tamme undulat fuglefoder i form af frøblandinger eller pillefoder og supplere med frugt, grøntsager, græs, mælkebøtter o.lign. 

Man skal dog huske, at undulater ikke kan tåle avocado og kartofler. Det kan gøre dem alvorligt syge. Det gælder i øvrigt også for andre papegøjer og fugle i det hele taget.

Undulater spiser ofte, og man skal sørge for, at de altid har foder i buret. Og så skal de naturligvis have adgang til rent vand hver dag lige som alle andre kæledyr.

Undulater vil gerne udfordres
Undulaten er en nysgerrig og ofte aktiv fugl. Derfor er det vigtigt, at den har noget at give sig til, for at den kan trives. God plads i buret, så den kan flyve i det, og udfordrende legetøj som gynger, kogler og reb er en god begyndelse. Den skal også have grene, som den både kan sidde på, gnave i og undersøge. Der må meget gerne være masser af blade, bark og knaster på grenene.

Mange undulater holder også af at tage et bad, så en form for badekar eller -skål i buret er en god idé. Og så har fuglen brug for et sted, hvor den kan trække sig tilbage i skjul. Det kan være bag en busket gren med masser af blade eller måske i en redekasse.

Buret skal helst stå et sted, hvor der er lyst, men ikke direkte sollys. Og det er desuden vigtigt, at undulaten ikke får træk, der hvor buret står. Træk kan nemt gøre den syg.

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/