dør

Sådan behandler du dine trædøre

Sådan behandler du dine trædøre

editorial

Hvis du har trædøre i dit hjem, er det vigtigt at passe på dem, ellers vil du begynde at se nogle konsekvenser. Den første er, at træet vil begynde at skævvride. Dette sker, når døren udsættes for ekstreme ændringer i temperatur eller fugtighed.

Træet vil svulme op under fugtige forhold og trække sig sammen under tørre forhold, hvilket får det til at bøje ud af form. Forvredne døre er svære at åbne og lukke, og de kan også give anledning til huller i dørens kanter, hvor der kan komme træk igennem. En anden konsekvens af forsømte trædøre er, at de bliver plettede og misfarvede. Hvis du ikke rengør og polerer dine døre regelmæssigt, vil snavs ophobe sig og få dem til at se kedelige ud.

Sollys kan også forårsage falmning. Hvis du ikke behandler dine døre regelmæssigt, bliver de desuden mere modtagelige for skader fra insekter som f.eks. termitter. Forsømte trædøre vil til sidst begynde at falde fra hinanden, så det er vigtigt at passe på dem, hvis du vil have dem til at holde længe.

 

dør

 

Hvordan behandler man trædøre

Træ er et smukt og naturligt materiale, der kan tilføje et strejf af elegance til ethvert hjem. Trædøre kræver dog en smule ekstra pleje for at holde dem i bedste stand. Regelmæssig afstøvning hjælper med at fjerne snavs og skidt, og et årligt lag maling eller lak hjælper med at beskytte døren mod elementerne. Med en smule pleje vil dine trædøre fortsætte med at se godt ud i mange år fremover.

Alternativ til trædøre

Går du alligevel og drømmer lidt om nogle flotte franske døre i glas, kan du altid bare besøge klarwindows.co.uk. Her kan du finde en lang række forskellige produkter, også udover franske døre. Hvis du hellere vil kigge på den fysiske udgave, kan du altid besøge dit lokale byggemarked.