bedemand hvidovre

Sådan finder du en god bedemand

Sådan finder du en god bedemand

editorial

Det er aldrig nemt at skulle sige farvel. Det kan være enormt svært at skulle planlægge en begravelse for en, du lige har mistet. Derfor kan det være en god idé at lade andre om at klare opgaven for dig. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme med gode råd til dig, der skal have hjælp til begravelsen og alt det efterfølgende.

 

 

 

 

1. Find en bedemand

Hvis du gerne vil have andre til at planlægge begravelsen for dig, så skal du finde en bedemand. Du skal finde en bedemand, der deler dine værdier og overbevisninger om at ære den afdøde, samt dennes familiemedlemmer. De gode bedemænd vil være respektfulde over for dine spørgsmål og vil have integritet. Du skal også føle dig godt tilpas hos dem, hvilket ikke er noget, du bør tage let på.

Vi anbefaler, du finder en bedemand, der kan tilbyde lidt af hvert. Det kan f.eks. være hjælp til valg af kiste, korrespondance med blomsterforretningen, der skal levere bårebuket eller transport af den afdøde hen til bisættelsesstedet. Vi kan også anbefale, du finder en, der bor tæt på dig. Så skal du ikke bruge tid på at transportere dig selv hen til bedemanden i en by langt væk. Det er nemmere for dig og for bedemanden, hvis I er tætte på hinanden og i kan mødes fysisk. Telefonisk kontakt kan også lade sig gøre, men der kan ske fejl eller misforståelser. Derfor anbefaler vi, at du finder en lokal bedemand. Hvis du f.eks. bor i Hvidovre, så kan du bruge din fortrukne søgemaskine til at søge efter “bedemand i Hvidovre”. Her vil du få resultater, der viser bedemænd, der bor tæt på dig. 

 

2. Rydning af dødsbo

Når begravelsen er veloverstået og du har fået sendt din kære godt afsted, så er næste projekt at få ryddet den afdødes bo. Det er også en svær proces. I et hjem er der mange personlige minder og ejendele, der minder dig om den afdøde. Du kan derfor få hjælp til at ryddet boligen, så du kan sørge i fred og ro. Der er professionelle firmaer, der beskæftiger sig med rydning af dødsboer. De kan faktisk også hjælpe dig til at få solgt genstande i huset eller selve huset. Det er rart at kunne finde hjælp, hvis man selv ikke har midlerne eller overskuddet til at gøre det selv.