sådan holder du en sund børnefødselsdag

Sådan holder du en sund børnefødselsdag. Er det muligt?

Sådan holder du en sund børnefødselsdag. Er det muligt?

editorial

Det er faktisk ikke så mange år, man skal tilbage, før man var i en tid, hvor en børnefødselsdag var lige med store dele sukker, om det så var i maden, slikket eller de mange snacks, der var fordelt over dagen.

Børnene nærmest kravlede på væggene og var på kanten af sukkerchok, fordi der var sukker når man dukkede op, når man spiste, legede lege, og var man endnu heldigere, så fik man også noget slik med hjem med sukker i.

Det var som om, at man tænkte, at når der alligevel var tale om mælketænder, så kunne det være det samme, at de tænder fik mange huller i sig, for de ville alligevel falde ud – og så glemte man lidt, at sukker kan være lige så vanedannende som hård narko.

Senere kom det til, at man forsøgte med alternative snacks som frugt og grønt, men hvis valget var der med slik, så tog man altid det første som barn, og var der kun sunde muligheder, så syntes man, at familien var mærkelig.

I dag er det næsten omvendt, at hvis man udelukkende har usunde forslag på bordet til en børnefødselsdag, så bliver man set på som det mærkelige forælderpar, der er fastlåst i en gammel tid.

Så hvis du er i tvivl om, hvordan man holder en sund børnefødselsdag enten, fordi man skal holde sådan en for første gang eller er i tvivl om, hvordan man gør den mere sundere, så er det bare med at spørge nogle forældre, man kender, for chancen for, at de har holdt en sund børnefødselsdag, er stor.

Det er ofte samme generation, der forsøger at distancere sig fra deres forældres generation, hvor de gjorde tingene med mere hovedet under armen og levede i nuet uden at tænke på, hvad alt det sukker-indtog betød for børnene i længden.