duka

Sådan sikre du dig et godt og sundt indeklima

Sådan sikre du dig et godt og sundt indeklima

editorial

I gamle dage sørgede vores boliger selv for at der blev luftet ud, da de ofte var utætte. Det er ikke det samme i dag. Vores vinduer og vægge er tætte og det er muligt at tænde for varmen hvis vi fryser. Det sætter nogle andre krav til os og hvad vi skal gøre for at sikre os at vi har et sundt og godt indeklima. Det er derfor er det vigtigt, at vi selv sørger for at der er god udluftning i vores boliger. En af måderne vi kan sikre os det, er ved at have et godt ventilationssystem, som blandt andet kan købes i byg.agx.dk

Udluft, udluft og udluft

Udluftning og rengøring er noget af det allervigtigste, når det kommer til at sikre et sundt indeklima. Luft ud mindst 2 gange om dagen i omkring 10 min. Det skal ikke bare være et enkelt vindue der skal op. Der skal helst være gennemtræk. Gør det om morgenen inden du forlader din bolig og igen når du kommer hjem. Sov også gerne med soveværelsesdøren åben, da der da ellers kommer en masse fugt i rummet når vi sover. Ved at holde døren åben bliver fugten bedre fordelt. Husk også at gøre rent ofte. Derved sikre du dig at bakterier ikke sætter sig og risikoen for skimmelsvamp mindskes.

Tøjvask, bad og sundt indeklima

Undgå at tørre tøj indendørs. Den mængde vand der er i det våde tøj, har kun et sted at gå hen, hvis tøjet tørres indendørs og det er ind i dine vægge og gulve. Tør derfor altid dit tøj udenfor også om vinteren eller når det ikke er muligt i en tørretumbler. 

Når du har været i bad, er det en god ide at holde døren ind til badeværelset lukket og sikre dig at der bliver luftet godt ud. En familie på 4 lukker omkring 10 liter vand i boligen ud om dagen ved at bade.