hundeskåle

Sådan vælger du hundeskåle

Sådan vælger du hundeskåle

editorial

En hund har brug for flere hundeskåle. Den skal have en til vand og en til mad. Derudover kan du også have hundeskåle stående andre steder i boligen, hvor hunden skal have adgang til frisk vand. Det kunne være et rum, hvor den er lukket inde, når den er alene hjemme f.eks. køkkenet. Desuden kan du med fordel også have en hundeskål med vand stående udenfor. 

Men hvordan vælger du de bedste hundeskåle på markedet? Læs med i denne guide, og find ud af mere.

3 tips til at vælge hundeskåle

Der er flere ting, du bør overveje, inden du køber en hundeskål. Her får du tre gode tips.

1. Størrelse 

Du skal naturligvis vælge hundeskåle, der matcher din hunds størrelse. Har du en mindre hund, er der ingen grund til at købe en kæmpe hundeskål. Det kan være besværligt for hunden at spise af den. Ligesom det heller ikke giver mening, hvis hunden blot skal have en mindre portion foder.

Til en stor hund, som ofte også drikker mere vand, er det rart med en større vandskål. Så hunden ikke løber tør, når den f.eks. er alene hjemme. Køb alternativt to vandskåle, hvis din hund ofte er alene hjemme i mange timer ad gangen. 

2. Materiale 

Du kan få hundeskåle i alskens slags materialer. Det du bør tænke over her, er, om du f.eks. har en hvalp. For hvalpe kan godt lide at bide ting i stykker, og derfor vil det være ideelt med en skål i et fast materiale som stål eller keramik frem for plast. 

3. Form

Til hundefoder kan du f.eks. få skåle med baner i. Det har den fordel, at foderet er fordelt rundt omkring, og det tager længere tid for hunden at spise det. Du kan også få smarte stativer med både vandskål og madskål.