Maler Frederiksberg

Sådan vedligeholder du din facade

Sådan vedligeholder du din facade

editorial

Sommeren er et perfekt tidspunkt til at vedligeholde facaden på dit hus. Vi er mere udenfor, og vejret holder tørt, hvilket er vigtigt, når du skal have fikset facaden. Det er noget du godt selv kan gøre, men du kan også hyre folk til det. Det kan du læse mere om her: https://malerkanonen.dk/maler-frederiksberg/. Men uanset om du gør det selv, eller hyrer nogle, så er det vigtigt, at temperaturen er mindst 10 grader hele døgnet, da malingen ellers ikke vil kunne tørre.

Der er dog meget mere til at vedligeholde sin facade end blot at male muren, du får nemlig det bedste resultat ved både at rense, pudse og udfylde ujævnheder i facaden, inden du maler.

Trin 1: Rens facaden

Først skal du rense din facade. Her skal du bruge en god husvask, for at komme alt det snavs, der sidder på muren til livs. Det er nemlig vigtigt med en ren bund, før du kan fortsætte arbejdet. Derefter bør du skylle efter med vand og en kost efter et par dage, og så skal det have lov til at tørre.

Trin 2: Puds facaden

Nu kan du pudse facaden. På den måde opnår du et flot og skarpt resultat og du modarbejder fremtidige skader, som måtte være kommet fra revner og huller. Fyld diverse huller ud med Polyfilla til udendørsbrug. Generelt bør du arbejde hen imod at få så ensartet en mur som muligt, før du begynder at male.

Trin 3: Mal facaden

Nu er det tid til at male facaden. Først skal du finde en maling, som passer til dit murværk, og som har den ønskede farve. Derefter skal du udregne, hvor meget du skal bruge, det ville jo være ærgerligt at løbe tør, inden du er færdig. Regn med, at en liter rækker til et sted mellem 6-9 m2 pr. lag.