Gardiner

Skab liv i hjemmet med smukke gardiner

Skab liv i hjemmet med smukke gardiner

editorial

Gardiner er et af de smukkeste accessories du kan tilføje til dit hjem. Det lange lette stof skaber nemlig et fantastisk supplement til boligens interiør. 

Farvemæssigt kan du vælge at matche gardinerne med andre dele af hjemmet for at skabe et gennemtænkt og sofistikeret look. Du kan eksempelvis køre samme farve gardiner som væggene, for at give en blød overgang fra væggen hen til vinduespartiet. Men du kan også vælge at have gardinerne i en kontrastfarve til væggene. Måske en farve som enten går igen andre steder, som for eksempel på møblerne, ellers en farve som komplimenterer boligens øvrige farvenuancer. Der er utallige muligheder når det kommer til farvesammensætningen!

Hvilket stof skal du vælge?

I forhold til typen af stof du vælger, har du også forskellige muligheder. De forskellige typer stof udstråler noget forskelligt og har forskellige funktioner. De passer også ind i forskellige hjem. Så du bør gøre op med dig selv, hvilken stil du gerne vil køre og så holde dig til dette. Skal du have gardiner til soveværelset, kan det være smart at vælge mørklægningsgardiner, der holder lyset ude. Disse vil typisk være af en lidt tykkere, tungere og stivere kvalitet.

Gardiner i bomuld eller hør gardiner giver typisk et romantisk og naturligt udtryk. Bomuld og hør er nemlig materialer som man har brugt i husholdningen i århundreder, så det sender tankerne tilbage på tidligere tider. Gardiner i velour kan give et glamourøst og hotel-agtigt touch til hjemmet. Det er et look som folk typisk godt kan lide i deres soveværelse. Sidst, men ikke mindst har vi materialer som viskose og lyocell, der er tunge stoffer, som er silkebløde. Disse ser også luksuriøse ud og skaber utroligt smukke draperinger.

Det var lidt om forskellige typer gardiner. Nu må du gøre dig nogle overvejelser i forhold til hvilken type, der passer bedst til dig og dit hjem.