sildebensbord

Smuk indretning med sildebensbord

Smuk indretning med sildebensbord

editorial

Leder du efter et bord til din stue og skal det helst være fremstillet af træ? Så kan du eventuelt vælge et klassisk plankebord. Ulempen ved et plankebord er at det godt kan være tungt og dominerende – især hvis du sværger til den lidt lettere og mere elegante indretning. Og i så tilfælde kan du i stedet vælge et sildebensbord.

Hvad er et sildebensbord?

Et sildebensbord er, hvilket navnet måske nok kan antyde, et træbord med en bordplade udfærdiget i et smukt sildebens mønster. Dette mønster er mestendels kendt fra patricier villaer og herskabelige liebhaver lejligheder i de større byer hvor det pryder de eksklusive gulve.

Det raffinerede sildebens mønster gør sig dog også rigtig godt på bordplader. Og du vil med sikkerhed blive rigtig glad for dit sildebensbord når først det kommer på plads i din stue.

Hvem fremstiller sildebensborde?

Hvis du vil være sikker på at dit sildebensbord holder en fornuftig kvalitet bør du købe det hos en professionel faglært møbelsnedker. På den måde kan du være sikker på at standarden er høj, både når det gælder design, håndværk, og de anvendte materialer.

Hos Fynsk Snedkeri finder du et stort udvalg af smukke sildebensbord som alle er fremstillet i hånden. Hver enkelt stav i bordets bordplade er udskåret og lagt af en uddannet møbelsnedker.

De stave, som anvendes til et sildebensbord, vil altid være fra samme egesort, men ikke nødvendigvis fra det samme træ. Dette giver helt unikke bordplader – ikke to er ens. Den afsluttende behandling med voks eller olie gør farvetonerne dybere og fremhæver de charmerende nuance forskelle mellem stavene. Og finder du ikke et sildebensbord i den online shop som matcher din stues dimensioner kan Fynsk Snedkeri fremstille et bord specielt efter dine mål.

Klik ind på fynsksnedkeri.dk og læs mere om de charmerende sildebensborde.