sneglevindinger

Sneglevindinger ligger næsten til ordet, hvad det er

Sneglevindinger ligger næsten til ordet, hvad det er

editorial

… og så måske alligevel ikke helt, men lad os starte med det umiddelbare i denne sammensætning af ord, hvor det mest forståelige nok er sneglen.

En snegl er oftest kendetegnet ved sit sneglehus, det bor. Og hvordan set sådan et sneglehus oftest ud, hvis du skal se et klassiske eksempel for dig?

Det er jo som en konkylie, hvor det snor sig omkring sig selv ovenpå, hvor snoningerne bliver mindre og mindre.

Nogle mennesker troede som små børn, at sneglen fortsatte helt op i den sidste spids af huset.

Vindinger har i denne sammenhæng ikke noget med gevinster at gøre eller er noget i en eller anden overført betydning: Her menes den direkte betydning, hvor man har noget, der drejer sig rundt om sig selv i en spiral enten opad eller nedad.

Det sidste afhænger oftest af, hvordan man drejer det, hvilket netop er det, som sneglevindinger drejer sig om.

For det er en mekanisme, der er formet som et sneglehus’ formation, men hvor det bare sjældent varierer så meget i størrelse på den enkelte vinding, men der findes bestemt afarter af den slags.

Og størrelserne i sig selv kan virkelig også være forskellige, for det drejer sig oftest om, hvad man skal bruge dem til.

Man bruger dem hovedsageligt til at bore med, men der er jo forskel på, om man har sådan en anordning med sneglevindinger på, som er håndrevet, man kan bruge i haven til at lave huller, når man skal plante blomster.

Eller om man har at gøre med de store maskiner med sneglevindinger, der her forandrer sig i størrelse på selve enheden, man blandt andet bruger til at grave ud til metro-linjer.

Det er egentlig en simpel opfindelse, men den er holdbar og effektiv, og grundprincippet i den bliver stadig brugt, når man skal bore i noget.

Få mere forklaring om emnet på https://www.jkp-produktion.dk/sneglevindinger.html