skimmelsvamp

Tag en skimmelsvamp med ind til test

Tag en skimmelsvamp med ind til test

editorial

At teste for skimmelsvamp er nemlig én ting, hvor man undersøger nærmere, om der kan være noget om, at man måske er blevet inficeret i ens hjem med skimmelsvamp.

Dette kan nemlig nogle gange ses, hvor det så er mere omfangsrigt, end man troede, eller også er det bare overfladisk og kan lettere fjernes.

Men nogle gange synes man måske, man kan lugte sig frem til det, eller indeklimaet har ændret sig en hel del, fordi man har omrokeret i lokalet, eller det måske har stået fugtigt for længe, end hvad man måske havde forventet.

Årsagen kan også være, at man har opmagasineret en masse ting, der i sig selv var fugtige, og som nu på et loftkammer eller lignende har haft gunstige betingelser for at vokse sig større og florere omkring.

Da skimmelsvampe ikke ligefrem er sunde, så skal vi mennesker ikke udsættes for dem for meget, så det er jo klart, hvis man ikke lige ved, hvordan en skimmelsvamp ser ud, da man helst ikke skal finde dem derhjemme.

Blandt andet kan hele hjem blive bedømt til at være ubeboelige, hvis der er for meget skimmelsvamp i dem, så de skal saniteres. Er man virkelig ude, hvor heldet ikke er med en, kan man risikere, at man slet ikke kan rykke ind igen.

Men så er der den test, hvor man finder ud af, hvad det er for en art at skimmelsvamp, man har med at gøre.

Det er jo ikke sikkert, det er den sædvanlige skimmelsvamp, der fleste huses rammes af. Måske er den en mutation, måske er det en helt ny aggressiv art.

Det kan også være, man med lige den her specielle type af skimmelsvamp kan finde ud af, hvordan man måske kan finde et mere effektivt middel til at komme skimmelsvamp til livs i blandt andet almindelige hjem. 

Du kan høste mere viden om skimmelsvamp, og hvad man gør ved det, her: https://skimmel-svamp.dk/