undervogn

Tjek ofte din undervogn

Tjek ofte din undervogn

editorial

Det er ofte de steder, som man ikke kan komme til så ofte eller kigger på så tit, som der lettest forgår, fordi man netop ikke sørger for at vedligeholde de steder eller gøre dem pæne med jævne mellemrum.

Det er ligesom at gøre rendt, hvor man fjerner det støv og skidt, som man kan se, men så får man ikke taget det øverst oppe på hylderne eller bag radiatorerne, fordi man har svært ved at komme til.

Den slags ordner man en dag, når man virkelig har god tid og overskud til at få set nærmere på det, men så kan det være, at det skidt og snavs er blevet så indgroet, at der skal skrappere midler i brug, hvor du ellers før kunne have nøjedes med at gøre lidt rent.

Og måske er de pletter så nu slet ikke til at fjerne.

Lad os overføre denne analyse til, når man skal have tjekker ens bil, eller man vil købe en ny.

De fleste købere og sælgere ved jo godt, at man sagtens lige kan give bilen en tur i bilvasken af den grundige slags og måske give den noget lakbehandling, og så ser den pæn ud – på overfladen.

Men som ofte er det det indre, der tæller og her også de ting, man ikke lige så nemt kan sen:

– Er der rust i siderne?
– Virker de enkelte dele?
– Hvordan ser undervognen ud?

Dette og mange flere ting skal man tjekke efter, før man køber en bil, og når man så har konstateret, at tingene er (nogenlunde) i orden, så ligger ansvaret hos en, at man sørger for at vedligeholde de ting.

Nogle ting kan man selv gøre, mens andet skal man have professionelle folk til, som eksempelvis kan være eksperter, der kan kigge grundigt på den undervogn og vedligeholde den for dig.

Hvis du husker at få det gjort med jævne mellemrum!