plæneklipper

Vælg den rette plæneklipper

Vælg den rette plæneklipper

editorial

Når sommeren står for døren, og forårssolen efterhånden har varmet jorden op igennem et stykke tid, vil alt det grønne begynde at spire frem. Dette gælder såvel blomsterne i dit staudebed og knopperne på havens træer som græsset i din græsplæne.

Du kan se frem til mange timers græsslåning i løbet af en sommer sæson – i hvert fald hvis du ønsker en smuk og veltrimmet have. Til det formål skal du bruge en god plæneklipper. Og derfor kan du med fordel læse med i det følgende, hvor diverse fordele og ulemper ved forskellige typer plæneklipper gennemgås.

Den traditionelle plæneklipper – et sikkert valg

Ønsker du en helt almindelig plæneklipper med motor, som skal skubbes rundt, er udvalget stadig stort. Du kan vælge imellem benzindrevne og eldrevne modeller, hvor de benzindrevne i sagens natur har en kraftigere motor og dermed også en højere kapacitet.

En moderne benzindreven plæneklipper er hurtigere og mere effektiv end en eldreven. Det betyder at du, såfremt din have har en vis størrelse, er bedst tjent med den benzindrevne model hvis du gerne vil have græsslåningen overstået med et minimum af anstrengelse.

I denne kategori kan du også vælge en eldreven plæneklipper. Du kan vælge mellem en plæneklipper som kører på batteri, eller en plæneklipper med ledning. En glimrende løsning til den lille eller mellemstore have – og stadig med mange konfigurations muligheder.

Robotplæneklipperen – når du gerne selv vil slippe for arbejdet

Hvis du i virkeligheden slet ikke selv gider at slå græs er en robotplæneklipper måske en løsning for dig. Med en robotplæneklipper kan du nyde synet af en snorlige græsplæne med knivskarpe kanter hver eneste dag uden selv at skulle løfte en finger, undtagen for at indstille plæneklipperen ved hjælp af den medfølgende app.

Du kan læse meget mere om forskellige typer plæneklippere på https://husblog.dk/top-5-guide-til-de-mest-populaere-plaeneklippere/