æteriske olier

Velduftende dråber med gode egenskaber

Velduftende dråber med gode egenskaber

editorial

Æteriske olier og essentielle olier…kært barn har mange navne, men de dækker over det samme, og du kan efterhånden finde dem i mange forskellige produkter. Æteriske olier er blevet anvendt i mange år til kosmetiske og naturmedicinske formål, og i dag finder man dem i alt fra kosmetik og parfumer til hudpleje, fødevarer og meget mere. 

Sådan fremstilles æteriske olier 

Fremstillingen af æteriske olier er en omfattende proces. Det er koncentrerede planteolier, som udvindes på forskellig vis såsom gennem presning, dampning eller ekstraktion af plantematerialer. De forskellige plantematerialer kan eksempelvis være frugter, træer, blade, urter, blomster, græs og meget mere. 

Olierne har en skøn duft og mange fantastiske egenskaber – både kosmetisk, men i høj grad også for vores psyke. Udover at olierne bliver brugt i parfume og kosmetik, så bliver de nemlig også brugt i alternativ behandling, da olierne kan fremme velvære i krop og sind.

Væk sanserne med æteriske olier 

De æteriske olier kan være med til at vække vores sanser på forskellig vis alt efter hvilken olie, du bruger. Det kan både være med vores lugtesans, men også igennem huden. Det er stærke sager, så husk at fortynde olien i vand eller en god basisolie. 

Nogle af de mest populære olier er blandt andet lavendel, eukalyptus, citron og pebermynte. Lavendel har en beroligende effekt og er god at bruge i forbindelse med søvn, mens eukalyptus og citron har en opkvikkende effekt og kan løfte humøret. Pebermynte olie er derimod rigtig godt imod forkølelse, halsbetændelse, hovedpine og meget mere. 

Find din favorit olie hos Vera Cura 

Æteriske olier er efterhånden blevet ret populære, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvor man bør købe dem fra. Hos Vera Cura er du dog sikker på, at du får nogle æteriske olier med kvaliteten helt i top. 

De byder på et stort udvalg af forskellige æteriske olier, som alle er blevet fremstillet i Danmark. Klik ind på deres hjemmeside og gå på opdagelse i udvalget, så du kan finde din favorit olie.