banankage

Banankage som samlingspunkt

Banankage som samlingspunkt

editorial

Der er nu ikke noget som en god kage, der kan være den direkte manifestation af et samlingspunkt omkring det famøse “hygge”-begreb, som vi danskere har kendt i rigtig mange år, og som nu går sin sejrsgang over hele kloden.

Begrebet “hygge” kan være svært at dechifrere for andre, der ikke er vokset op med fænomenet. Men hvis man forestiller sig et kagebord, der enten er skabt af mormor eller som samling af mange forskellige former for kageværk fra forskellige venner og familiemedlemmer, som man samles omkring en råkold november-dag foran pejsens knitren, så kan mange af os nok nikke genkendende til, at det lyder som et hyggeligt scenarie.

Mange har nok en favoritkage, om det så er en mindre småkage, en større citronmåne eller et helt fad med chokoladekage, og det giver sig selv, når mange af os er vokset op med kager som centrum for hyggen til enten aftenkaffen eller som besøg ved bedsteforældrene.

I dette indlæg vil vi se lidt nærmere på et af de mere specifikke former for kagebagværk, som man kan tilføre de hyggelige omgivelser: Banankage.

En banankage er selvfølgelig ikke bare at stikke en hel banan i en eksisterende kage, og en banankage er i langt de fleste tilfælde heller ikke et sundere alternativ på kagebordet, da en banankage stort set hver gang skal laves, så den ender med at have mange kalorier i sig – der ender i ens mave.

Men det er faktisk ikke så svært at lave en banankage! De fleste ingredienser har de fleste velassorterede køkkener liggende i forvejen, enkelte ting skal måske tilkøbes, og så kræves der ellers bare en ovn af en art til at varme kagen, så man kan få den friske nydelse direkte fra ovnen.

Er du også selv blevet inspireret og interesseret i at finde ud af, om du selv kan lave en banankage, eller mangler du bare en nem opskrift?

Så er svaret lige her: Banankage