parterapi

Der er ingen skam i at indgå i Parterapi

Der er ingen skam i at indgå i Parterapi

editorial

Vil du egentlig gerne høre hemmeligheden bag, hvad der får nogle par til at blive sammen, mens andre opgiver og går fra hinanden med alt fra uenigheder til delefamilier til følge?

Det er faktisk ikke en overraskelse, og det handler ikke om magi, men en ekspert i parforhold fortalte engang, at årsagen til, at visse parforhold holder længere end andre, er, at de par, der består, bliver enige med hinanden om, at lige meget hvor galt det går, så overvejer man ikke engang at gå fra hinanden – man vil forsøge at løse problemet sammen.

Dette skal selvfølgelig ikke forstås som, at man partout skal blive sammen med en partner, hvis vedkommende er voldelig eller bare ikke egner sig til at være sammen med en.
Der er jo også en grænse for, hvad man skal finde sig i.

Desuden finder nogle par også relativt hurtigt ud af, om de passer sammen eller ej, og så kommer man i den kritiske fase, hvor man måske begynder at indse, at man ikke vil samme retning i livet alligevel.

Men i situationen med at blive sammen på trods af modgang mener vi de par, som har boet sammen et godt stykke tid, måske stiftet familie sammen og købt hus og fået flere børn.

Her kan man sige, at der simpelthen går hverdag i den, hvor man glemmer, hvorfor man fandt sammen i sid tid og finder kvalitets-tid sammen, som da man var helt ny-forelskede, og man havde alverdens tid sammen med hinanden.

Dette kan man glemme i skyndingen, og så kan man ikke se klart, hvorfor man kaster skyld til højre og venstre og ikke kan se skovene for bare træerne.

Parterapi kan være den løsning, der gør, at man kan se klart sammen og sammen med en parterapeut kan finde ud af, hvorfor man endte i denne blindgyde, så man bakker lidt bagud og finder den rette vej sammen igen.