autoværksted - mekaniker

Et autoværksted og mekaniker. Her skal være sammenhængskraft

Et autoværksted og mekaniker. Her skal være sammenhængskraft

editorial

En mekaniker betragter sit autoværksted som sit eget hjem.

Dette gælder specielt, hvis der er tale om et specifikt værksted rent geografisk, der arbejder med en bestemt type biler såsom en Ford mekaniker i Aalborg, eller der er tale om et mere generelt sted af en landsdækkende kæde af autoværksteder:

Selv hvis de har samme logo, brand og reklamestrategi, så er der stadig en mester, der styrer stedet efter, hvordan han lyster stedet drevet, selvom en ledelse bestemmer – men det kunne simpelthen bedre svare sig at overdrage butikken til et større selskab, så der var mere kapital at trække fra.

Således kan sammenhængskraften gælde, om man befinder sig et helt nyt sted af et autoværksted, hvor man lige har indrettet sig, eller stedet kan ligne en svinesti på overfladen.

Men tag ikke fejl for et umiddelbart ækelt og grimt autoværksted er bare en anden måde at have orden i ens kaos på, for selvom det meste kan være smurt ind i smøreolie og ligge tilfældige steder, så bliver der aldrig ryddet op, for alting har sin plads.

Og når din bil kører ud fra dette autoværksted efter at være blevet repareret, så er den næsten pænere, end en barnenumse kan være den, og den kører, som var den lige blevet skudt ud fra fabrikken – det er nemlig under de arbejdsbetingelser, at mekanikere arbejder bedst.

Nogle har mere orden end kaos og omvendt, men et autoværksted skal jo også ligne et sted, der bliver brugt og ikke bare som et udstillingssted.

Det er jo lidt at sammenligne med en kok, der aldrig smager på maden, eller en smed, som hele tiden render rundt og bruger tiden på at gøre pertentligt rent – det er ren spildtid på den ene eller anden måde.

Så med sammenhængskraft mener vi, at stedet bliver tilpasset både mester og de andre ansatte mekanikere.