shopping

Få din økonomi til at passe sammen med dine shopping

Få din økonomi til at passe sammen med dine shopping

editorial

Man siger ofte, at hvis man sender en kvinde ude for at shoppe med et kreditkort, så er det nok helt smeltet ned, når dagen er gået, så mange gange det er blevet swipet, drejet og trykket af kontaktløst også.

Og har man da bare penge som skidt, så skal der ingen indvendinger lyde herfra, men for størstedelen af os, er der begrænsninger på økonomien, hvad man har af råderum her.

Og mænd er lige så slemme som kvinder, når det kommer til det punkt, det er mere legetøj for mænd i en større version og ofte kun én enkelt ting ad gangen, som man impulskøber eller sparer sammen til – men nu skal det handle om at shoppe.

Kvinder er også gode til at impulskøbe, når de er ude at shoppe, for de ser nogle ting, som de føler, de ikke kan undvære eller bare eje. Det svarer til at handle dagligvarer på tom mave = man kan ikke styre sig!

Specielt i vores moderne samfund, hvor man sjældent bruger kontanter i dagens DK, så ser man ikke rigtig pengene forsvinde, da man aldrig helt fysisk ejede dem, for de var blot nogle tal på en konto.

Man får aldrig rigtig ejerfornemmelse over den løn, der går ind på ens konto, og man kan endda også være i minus og bruge penge – det er penge, man ikke har.

Derfor skal vores forslag lyde til dig, at du bestemt godt må shoppe, men husk at lægge et budget til, hvor meget du må bruge hver gang.

Tal også fornuftigt med dig selv om, hvorvidt du har brug for alle de ting, som du falder over på din shoppetur, eller om det bare virker sjovt lige her og nu.

Måske skal du lige tjekke med hjemmefronten først, før der bliver handlet ind; og den pause kan være nok for at få dig til at holde inde med at shoppe.