Bedemand

Få hjælp fra en bedemand, når du skal arrangere begravelsen

Få hjælp fra en bedemand, når du skal arrangere begravelsen

editorial

Der er mange ting at overveje, når du skal arrangere en begravelse, og derfor kan det være en god idé at søge hjælp hos en bedemand. Men hvor hurtigt skal du kontakte bedemanden – og hvornår skal begravelsen foregå?

Et af de spørgsmål der oftest dukker op i hovedet på pårørende, der står til at miste en nær, er, hvornår man skal kontakte bedemanden og hvor hurtigt efter dødens indtræden, begravelsen skal foregå. Der findes ikke et klart svar, men der findes nogle tommelfingerregler, du med fordel kan følge – vi har spurgt en bedemand i Ishøj for at få helt styr på formalia.

Først og fremmest er der spørgsmålet om, hvornår du skal kontakte bedemanden, og svaret på det er faktisk ikke så enkelt.

Er vedkommende der skal begraves gået bort, eller lever han eller hun endnu, og ønsker personen at være med til at planlægge sin egen begravelse? I så fald skal bedemanden kontaktes, mens vedkommende stadig er ved sine fulde fem.

Har du allerede mistet din kære, kan du med fordel kontakte bedemanden med det samme. Har du brug for det, kan du ringe, selvom det er nat – de fleste bedemænd har en vagttelefon til netop det. Alternativt kan du vente til det bliver morgen.

Bedemand: Det optimale tidspunkt for en begravelse

Det kunne være fint, om der fandtes et såkaldt optimalt tidspunkt for en begravelse, men det gør der desværre ikke. Som udgangspunkt stræber bedemænd og pårørende altid efter at afholde begravelsen fem til ti dage efter, at personen er gået bort, men er der særlige omstændigheder, der gør det umuligt, kan bedemanden søge om udsættelse.

Særlige omstændigheder kan eksempelvis være, at der er nærtstående familiemedlemmer, som skal have tid til at komme hjem fra udlandet eller lignende. Er du i tvivl, så spørg din bedemand – har han eller hun ikke svaret, finder vedkommende det, så du kan tage dig af andre ting i den svære tid.