kiropraktor

Hvad er en kiropraktor?

Hvad er en kiropraktor?

editorial

En kiropraktor er en kropsbehandler som har specialiseret sig inden for især rygsøjlen og det menneskelige bevæge apparat.

Som kiropraktor har man gennemgået fem års uddannelse, enten på et universitet i udlandet eller på Syddansk Universitet som tilbyder uddannelsen til kiropraktor. Derefter gennemgår man to års turnus på professionel kiropraktor klinikker hvor man følger de praktiserende kiropraktorer i deres arbejde og gennemfører elev behandlinger. Og så er man klar til selv at påbegynde sin egen kiropraktor praksis.

Hvordan arbejder en kiropraktor?

I modsætning til en fysioterapeut arbejder en kiropraktor fortrinsvis med direkte manipulation af led. Du kender sikker det karakteristiske ”ryg knæk” som kan få det til at gyse lidt i en hver. Men knækket er hverken farlig eller smertefuldt, og hidrører ikke fra selve knogle strukturen.

Som regel vil knækket være et resultat af luft bobler som udløses når kiropraktoren laver sine justeringer. Disse udføre ved hjælp af særlige greb og teknikker som er særlige for den kiropraktiske metode.

Hvorledes foregår et kiropraktor besøg

Når du første gang besøger din kiropraktor vil du gennemgå en grundig forundersøgelse som skal danne basis for dit videre behandlings forløb. En del af denne forundersøgelse består i den såkaldte anamnese, altså din egen redegørelse for såvel sygehistorien som for de gener du oplever.

Din kiropraktor vil også gennemføre en manuel undersøgelse af din krop, eventuelt suppleret med røntgen optagelser. Du kan være helt sikker på at din kiropraktor kender din krop og dine skavanker før vedkommende påbegynder behandlingen. Og ønsker du ikke at blive ”knækket” vil din kiropraktor altid søge at finde en metode som du kan føle dig tryg ved.

Find din lokale kiropraktor

Er du bosiddende i Vejle eller nærmeste omegn hedder din lokale kiropraktor klinik Kiropraktisk Klinik Vejle – klik ind på kiropraktorvejle.dk og bestil tid til en indledende konsultation.