lån

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg optager et online lån?

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg optager et online lån?

editorial

Står du for at skulle optage et forbrugslån eller privatlån online, bør du tænke dig godt om.

Lige som det er tilfældet med en hver anden type lån skal en lån som du har optaget online betales tilbage. Det betyder at du skal sikre dig at du er i stand til at opretholde din del af låne aftalen, det vil sige betale dine afdrag, inden du optager lånet.

Du bør lægge et budget forud for ansøgning om et online lån i hvilket der er gjort plads til de månedlige afdrag. Hvis du overholder dit budget og samtidig betaler din afdrag til tiden vil dit online lån ikke komme til at koste dig mere end først angivet i forbindelse med optagelse af lånet. Og så er det ikke så risikabelt for dig at optage et online lån.

Vælg den rette låneudbyder

Du skal selvfølgelig stadig være opmærksom på at vælge det rette sted at optage et lån. Der findes mange udbydere af online lån – især på nettet – som ikke er helt fine i kanten.

Det gælder om at undgå de værste ågerkarle derude. Hvis du optager et lån hos sådan én kan du risikere at der pludselig løber ekstra gebyrer på, eller at renterne på lånet stiger undervejs i låne processen.

Du bør derfor sikre dig at din långiver er en bank eller et penge institut som er registreret under Finanstilsynet. En sådan långiver er forpligtet til at overholde visse retningslinjer som for eksempel at tilbyde total transparens i forbindelse med optagelse af lånet. På den måde vil du kunne have det fulde overblik over lånets omkostninger inden du så meget som søger om optagelse deraf. Og du slipper for grimme overraskelser undervejs.

Du kan for eksempel vælge at optage dit online lån hos Ikano Bank. Læs mere på https://ikanobank.dk/laan/.