psykolog

Hvordan kan en psykolog hjælpe mig?

Hvordan kan en psykolog hjælpe mig?

editorial

Hvis du er ramt af stress, lider af en depression, eller er en af de mange danskere, som døjer med eksempelvis generaliseret angst eller panikangst i hverdagen, vil en psykolog kunne være til stor hjælp.

Hos en psykolog kan du få hjælp til at sætte ord på dine tanker og følelser, og således lære dig selv bedre at kende. Denne selv erkendelse er som oftest vejen til at udvikle sig som menneske – og når du lære dine eksistentielle vilkår at kende, bliver du også bedre til at mestre tilværelsen.

Dette betyder, at du vil blive mere effektivt rustet til at takle dine mentale og følelsesmæssige problematikker. Hele nøglen til at undgå eksempelvis stress reaktioner, er at lære sig selv bedre at kende, så man fremover kan undgå de situationer som udløser stress. Og her kan en psykolog være en rigtig god sparring partner, som kan hjælpe dig med at finde dine egne indre ressourcer frem af gemmerne og sætte dem i arbejde.

Hvem bør gå til psykolog?

Der er ingen regler for hvem der må – eller bør – gå til psykolog. Mange mennesker benytter sig af psykolog hjælp selv om de egentlig ikke lider af hverken depression, angst eller stress. Det kan for eksempel være i forbindelse med et selvudviklings projekt, hvor man ønsker at lægge nogle bestemte vaner på hylden.

Med hjælp fra en psykolog kan du faktisk bevidst ændre dine tanke og handle mønstre, således at disse bliver mere hensigtsmæssige i forhold til at nå dine mål. En psykolog kan også hjælpe dig på vejen til at opnå et højere selvværd eller slippe ud af en ond og destruktiv cirkel af negative tanker og ditto handlinger. Din psykolog vil aldrig dømme dig eller bagatellisere dine problemstillinger.

Du kan finde en dygtig autoriseret psykolog i århus på aarhus-psykolog.dk