rottebekæmpelse

Rotter skal bekæmpes hurtigt og professionelt

Rotter skal bekæmpes hurtigt og professionelt

editorial

Der findes mange forskellige former for skadedyr, men der er få der er mere og andet end irritation. Til gengæld er der så også bier, hvepse og så den værste af dem alle. Rotten. Det kan være nødvendigt at få hjælp til at få fjernet bier og hvepse, men hvis du har mistanke om at du har rotter, har du pligt til at underrette kommunen. Det skyldes at rottebekæmpelse er en vigtig del af vores almene sundhed. Rotter kan overføre sygdom fra dyr til mennesker.

Du må ikke selv alene bekæmpe rotterne. Rottebekæmpelse i Borup kommune er gratis. Det er vigtigt at der bliver sat ind med det samme, da rotter kan formere sig med lynets hast og på få måneder kan 2 rotter blive til flere hundrede.

Forbyg rottebesøg

Selvom det er umuligt helt at undgå at få besøg af rotter er der alligevel flere ting du kan gøre for at mindske muligheden for at de kommer.

Fjern hvad der der af nedfaldsfrugter og undlad at smide madrester på komposten. Det vil mindske hvad der er af mad på din grund betragteligt. 

Gå din bolig igennem jævnligt og sikre at der ikke er steder, hvor rotter kan komme ind. Husk de kan komme op af selv de stejleste vægge og ind af de mindste sprækker. 

Sørg også for at der ikke er mørke fugtige områder som f.eks. en brændestabel.

Din kloak

Et andet område det er vigtigt at have styr på i forhold til rotter er din kloak. Begynder der at lugte, kan der være et hul og måske også rotter. Du skal kontakte din lokale kloakmester og få ham til at lave en TV-inspektion. Når han er i gang er det en god ide at få ham til at sætte et filter på den del af kloakken der fører ind i huset. Dermed mindsker du risikoen for at rotterne kan komme ind i dit hus via kloakken.