rottebekæmpelse

Sådan undgår du rotter i dit kloaksystem

Sådan undgår du rotter i dit kloaksystem

editorial

Det er meget normat, at der med tiden opstår skader, slitage eller tilstoppelser i ens kloaksystem. Det er desværre ikke noget der holder for altid, hvorfor det er vigtigt, at det blive serviceret, renset og gennemgået, for at sikre at alting er som det skal være. En af de ting som kan være hårdt for kloaksystemet er rotter. Rotter er glade for vores kloaker, og den bedste måde at holde dem væk på er ved at have et rent og velfungerende kloaksystem. Hvis du først får rotter i dine kloakrør, så vil du opleve at de gerne forsøger at gnave sig ud af rørene. Det kan ende med at der opstår huller eller skader i dit kloaksystem, som kan ende med en vandskade eller en større reparation. Det kan dermed blive en dyr affære at have besøg af rotter. 

Det kan være svært at se og vide om der er rotter i ens kloaksystem. Oftest fordi rørene er gemt ind i husets vægge og under jorden. Det kan derfor være en god ide at opsøge en kloakmester, der har mulighed for at udføre en TV-inspektion. Her kan kloakmesteren gennemgå alle rør i kloaksystemet for at se om der skulle være nogle skader, utætheder eller spor af rotter i kloakken. Hvis det er tilfældet at der er spor af rotter eller andre kommende skader, kan kloakmesteren gribe ind med det samme. Her kan man f.eks. opsætte rottespærrer rundt i hele kloaksystemet, hvor man med stor sandsynlighed kan fange de rotter der måtte være i ens kloakrør. 

Lav en årlig gennemgang og rensning af dit kloaksystem

Som nævnt er den bedste måde at holde rotter væk fra kloaksystemet ved at have et rent og sundt kloaksystem. Det kan du blandt andet have ved at lave en serviceaftale med en pålidelig og kompetent kloakmester. Vi har her fundet et landets dygtigste kloakmestre her https://www.danskkloakteknik.dk/rottespaerre/.