kloakservice kalundborg

Ryd op og undgå rotter

Ryd op og undgå rotter

editorial

Har du ikke lyst til at få rotter på din grund, er der flere ting, du kan gøre for at mindske mulighederne. Det er aldrig muligt helt at undgå, men du kan gøre meget for at et rottepar ikke syntes, at lige din grund er den mest fantastiske sted at slå sig ned.

Og du skal huske at en ting er to rotter, noget andet er deres efterkommer, der er steget til flere hundrede indenfor få måneder.

Det er som udgangspunkt en god ting at starte med at rydde godt og grundigt op på din grund. Fjern som udgangspunkt nedfaldsfrugter, som virker som den rene afrodisia for rotter. Undlad også at smide madrester i kompostbunken. Smid udelukkende ukrudt og græs. Fjern også gamle træstubbe og hvad der ellers ligger af affald som kan bruges som redde. 

kloakservice kalundborg

Husk også kloakken

Udover at sørge for at grunden og huset er i orden, så rotter ikke syntes at det er et godt sted at flytte ind, skal du også huske din kloak. Har du en fornemmelse af at der er hul i dit kloaksystem eller lugter der direkte af kloak, bør du få din kloak undersøgt at en autoriseret kloakmester. Han kan hurtigt og nemt lave en tv-inspektion og finde ud af om der er noget galt. Det kan f.eks. være en kloakservice i Kalundborg.

Viser det sig at der er et hul i kloakken, kan din kloakmester sørge for at hullet bliver lukket, så du ikke får besøg af rotter. Du bør også få sat et filter på den del af kloakken, der fører op til dit hus. Dermed sikrer du dig rotter ikke kan komme op via kloakken til dit hus.

Husk også at gå dit hus igennem udvendigt. En rotte kan komme ind via det mindste hul, oppe som nede.