Sådan finder du de rette lamper til dit hjem

12 september 2018 Emilie Ann Jacobsen
Sådan finder du de rette lamper til dit hjem

Dine lamper er i høj grad med til at gøre, at dit hjem kommer til at føles som lige netop dit hjem og ikke nogen andres. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge nogle lamper, der passer godt ind der. 

Vil du helt ændre stilen i dit hjem, kan du vælge at udskifte alle dine lamper. Det kan også være, at du er på jagt efter en specifik form for lampe. Her får du vores guide til, hvor du kan bruge de forskellige former for lamper. Den er skrevet i samarbejde med webshoppen andlight.dk, der har stor erfaring med at forhandle lamper til private. 

En form for lampe, der er rigtig god til at give et overordnet lys i rummet, er en loftlampe. Du kan enten vælge at hænge den op midt i rummet eller at hænge den over for eksempel spisebordet. Det er med til at give et godt og koncentreret lys til det område, hvor du har brug for ekstra lys. 

En anden form for lampe, du kan have hængende i loftet, er en pendel. Det er en frithængende lampe, der også er med til at give et godt lys til at fokuseret område eller kan give overordnet lys til et større rum. Forskellen på de to er, at loftlamper kan se ud på mange forskellige måder, mens en pendel altid vil hænge ned fra loftet. 

Har du ikke lyst til at have dine lamper hængende ned fra loftet, er en anden mulighed, at du hænger væglamper op. Det er lamper, der bliver skruet ind i væggen. De er tit med til at give et mere hyggeligt lys til rummet. For eksempel kan de være gode som læselamper over din yndlingsstol eller som sengelamper. 

En anden form for lamper, der kan være gode at have stående ved sengen, er bordlamper. Det er, som navnet antyder, lamper, der skal stå på et bord. Har du et sengebord, vil det derfor være oplagt for dig, at du har denne form for lamper stående ved siden af den. 

Et andet sted, hvor bordlamper er virkelig praktiske, er på skrivebordet. Der kan de være med til at give dig et godt og fokuseret lys, når det er mørkt. 

En anden form form for lamper, der kan give dig et godt og fokuseret lys, er gulvlamper. Det er lamper, der står på gulvet. De kan variere meget i højden, hvorfor det er meget forskelligt, hvor de kan bruges. Nogle kan bruges som lamper over bordet, mens andre er lavere og derfor vil være perfekte at have stående ved for eksempel en lænestol eller sofaen. 

Med de mange forskellige former for lamper, der findes, kan det sikkert være svært for dig at finde ud af, hvilken du skal vælge. For det er jo bestemt ikke lige meget, hvilken type du skal have. 

Overordnet er det vigtigt, at du vælger den type, der giver dig det lys, som du har brug for. Det kan for eksempel være, hvis du har brug for et meget fokuseret lys på dit bord. Så kan du enten vælge at hænge en loftlampe eller en pendel lavt ned over bordet. Du kan dog også vælge en stor gulvlampe, der kan hænge hen over bordet. Det kan se meget flot ud, hvis der er plads til det. 

Hvis det er på sengebordet eller skrivebordet, at du har brug for at fokusereret lys, vil en bordlampe være den bedste mulighed. Har du ikke nok bordplads, kan du alternativt overveje en væglampe, som du kan skrue op på væggen. Væglamperne er også rigtig smarte i entreer og til brug udenfor, hvor de kan give et godt lys. 

Flere Nyheder